klinik dr inder website inline logo

TANAM RAMBUT FUE

FUE Hair Transplant atau Follicular Unit Extraction, melibatkan penyingkiran folikel rambut yang sihat terus dari kawasan penderma pada kulit kepala yang juga dipanggil kawasan kekal dan cantuman pada kawasan botak atau penipisan.

Kebotakan pola lelaki adalah sesuatu yang kami rawat di klinik kami dengan kerap. Terdapat banyak jenis kebotakan corak lelaki, dari peringkat 1 hingga peringkat 7 mengikut klasifikasi Norwood. Kami menyediakan rawatan untuk semua peringkat, dan kami boleh melakukan pemindahan FUE yang dicukur sepenuhnya atau dicukur sebahagian.

Biar kami hubungi anda

TANAM RAMBUT FUE

FUE Hair Transplant atau Follicular Unit Extraction, melibatkan penyingkiran folikel rambut yang sihat terus dari kawasan penderma pada kulit kepala yang juga dipanggil kawasan kekal dan cantuman pada kawasan botak atau penipisan.

Kebotakan pola lelaki adalah sesuatu yang kami rawat di klinik kami dengan kerap. Terdapat banyak jenis kebotakan corak lelaki, dari peringkat 1 hingga peringkat 7 mengikut klasifikasi Norwood. Kami menyediakan rawatan untuk semua peringkat, dan kami boleh melakukan pemindahan FUE yang dicukur sepenuhnya atau dicukur sebahagian.

head balding man before after hair transplant surgery man losing his hair has become copy 2 1.png

Perkhidmatan kami tersedia untuk semua peringkat umur, kaum dan jenis rambut. Setiap orang mempunyai jenis rambut yang berbeza dengan kaliber yang berbeza, kami mempunyai alat dengan saiz yang berbeza untuk membuat pukulan semasa prosedur pemindahan. Kami juga menyediakan rawatan selepas penjagaan yang termasuk dalam perkhidmatan dan kami akan membuat susulan dan membimbing anda melalui perjalanan selepas penjagaan.

BAGAIMANA CARANYA?

Rawatan itu dijalankan di bawah anestesia tempatan, menghapuskan risiko dan masa berhenti yang berkaitan dengan prosedur pemindahan rambut yang lain.

Dan kerana rawatan adalah invasif minimum, pasukan kami memastikan penderma kelihatan utuh selepas prosedur pemindahan rambut dan anda boleh memastikan rambut anda benar-benar pendek jika anda lebih suka tanpa sebarang parut linear yang jelas.

Dalam kebanyakan kes, pesakit boleh kembali bekerja pada hari berikutnya dengan keputusan mereka.

Kaedah ini menggunakan peranti penebuk khusus, dengan diameter dari 0.6mm – 1.0 mm, untuk mengekstrak unit folikel lengkap dengan kelenjar yang diperlukan.

Ini memisahkan tisu sekeliling daripada unit, bermakna trauma minimum dan hasil yang lebih baik.

Rawatan dilakukan di bawah loupe berkuasa tinggi menggunakan instrumen yang direka khas, membolehkan doktor Pemindahan Rambut bekerja dengan ketepatan tertinggi untuk hasil yang kelihatan semula jadi, hampir tidak dapat dikesan.

LANGKAH-01

Menyediakan Kawasan Penderma

Mula-mula, kami mengenal pasti kawasan penerima dan berusaha untuk memperibadikan rancangan untuk membantu anda mencapai garis rambut yang paling kelihatan semula jadi. Seterusnya, kami memangkas rambut di kawasan penderma anda untuk memudahkan pengecaman dan penyingkiran bulu penderma yang kuat dan sihat.

FUE Hair Transplant

LANGKAH-02

MENANGGAL DAN MEMBAIKI FOLLIK RAMBUT

Setelah kawasan penderma disediakan, kami mengeluarkan unit folikel individu dari kulit kepala anda dengan membuat hirisan bulat kecil di sekelilingnya untuk mengasingkan cantuman. Kemudian kami mengeluarkan cantuman dari kulit kepala menggunakan alat seperti pinset. Bekerja dengan mikroskop stereo berkuasa tinggi, juruteknik terlatih kami memeriksa cantuman folikel dan menyediakannya untuk penempatan.

Hervesting

LANGKAH-03

Meletakkan Unit Follikular

Apabila cantuman folikel sedia, kami membuat hirisan kecil di kawasan penerima anda yang sepadan dengan corak pertumbuhan rambut semula jadi anda. Cantuman folikel kemudiannya diletakkan secara strategik satu demi satu, mengikut bilangan rambut dalam setiap folikel, untuk memaksimumkan keaslian, ketumpatan dan liputan kawasan penipisan. Di sinilah pengalaman dan kesenian doktor FUE anda adalah kritikal.

Step 3

LANGKAH-04

Penyembuhan FUE dan pertumbuhan rambut

Potongan kecil yang ditinggalkan selepas unit folikel diekstrak akan sembuh sepenuhnya dalam beberapa hari. Tiga bulan selepas prosedur, anda harus mula melihat pertumbuhan rambut baru. Selepas enam bulan, anda akan melihat pertumbuhan semula yang ketara, pada ketika itu rambut asli dan yang dipindahkan anda akan terus tumbuh secara semula jadi.

step 4

PROSEDUR

Keseluruhan proses mempunyai minimum atau tiada kesakitan, dan masa pemulihan agak cepat.

harvesting process

PROSES PENUAIAN

Rambut penderma dituai dengan teliti, memberi perhatian yang teliti untuk melindungi bekalan darah dan saraf sambil memaksimumkan hasil tuaian. Penutupan tapak penderma dengan teliti meminimumkan ketidakselesaan dan meningkatkan penyembuhan.

recioient site creation

PENCIPTAAN TAPAK PENERIMA

Tapak penerima dipilih dengan sudut yang sempurna, arah, corak dan kesesuaian cantuman ke tapak untuk mencipta hasil yang paling semula jadi.

hair graft placement

PENEMPATAN CANTUM RAMBUT

Pasukan kami yang berpengalaman pakar meletakkan semua cantuman rambut supaya ia tidak terlalu dalam atau terlalu tinggi dan untuk mengelakkan trauma semasa penempatan.

KELEBIHAN FUE HAIR TRANSPLANTATION

 • Dengan kaedah FUE, pesakit mendapat rambut yang intensif & kelihatan semula jadi.
 • Ia adalah penyelesaian untuk keguguran rambut yang baru dan lanjut.
 • Teknik ini selesa untuk pesakit kerana mereka berasa kurang sakit dan selepas pembedahan, mereka tidak mempunyai parut linear dan tiada jahitan.
 • Selepas, FUE, pesakit mendapat pemulihan yang cepat; pesakit boleh kembali ke kehidupan normal mereka dan melakukan perjalanan keesokan harinya.
 • Di tapak penerima – garis rambut yang cukup baik yang sesuai dengan wajah anda dengan ketumpatan rambut terbaik yang boleh anda miliki secara keseluruhan dan di bahagian tengah hadapan yang paling penting. Arah semula jadi dan angulasi rambut.

PEMULIHAN

Anda boleh meninggalkan klinik sejurus selepas rawatan. Penyembuhan mengambil masa kira-kira 3-4 hari, selepas itu sebarang kemerahan atau sedikit bengkak di kawasan rawatan akan berkurangan.

Selepas pemindahan yang berjaya, rambut yang dipindahkan mungkin gugur selepas 3 minggu, tetapi ini tidak seharusnya membimbangkan anda kerana ia tumbuh semula dengan lebih baik daripada sebelumnya, selepas 3 hingga 6 bulan. Pesakit boleh kembali ke kehidupan rutinnya dalam masa satu minggu rawatan.

HASIL KEHIDUPAN SEBENAR

before 2 after 2
before after
before 1 after 1
64932669-0-11 64932670-0-22
64932666-0-before 64932667-0-after-copy
64932780-0-bef 64932781-0-aft

Tentang Kita

Global health Asia pacific Aesthetic Clinic of the year 2020 - 2023

Klinik Dr Inder is Malaysia leading an Aesthetic Clinic located In Petaling Jaya, Selangor. Kami menawarkan kepada pelanggan kami rawatan estetik gred perubatan lanjutan terkini menggunakan Peralatan Kelulusan FDA Amerika Syarikat dalam persekitaran yang santai. Anda pasti mendapat rawatan estetik berkualiti tinggi. Kakitangan kami terlatih sepenuhnya untuk memastikan anda mendapat Kemungkinan Hasil terbaik .Kejayaan anda adalah kebanggaan kami.

Dr inder

Malaysian Medical Council (MMC) (No. 28002)

LCP holder, Diplomat American board of Hair Restoration surgery,

Diplomate Board of American Aesthetic Doctor.

 Diplomate  of ABHRS Bachelor of Medicine, 

Bachelor of Surgery (MBBS)

Datuk Dr Inder

Tentang Kita

BERTEMU PROFESIONAL KAMI

2 6.png

Dr Lina Ann

Bachelor of homeopathic medicine
Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS), 2018

Dr Lew

Dr Lew

Bachelor of Medicine; Bachelor of Surgery at International Medical University (2017)
Professional Diploma in Aesthetic Medicine at International Institute of Wellness & Aesthetic Medicine (Part 1 - 2022)

Dr Ashrul Ikhmal

Dr Ashrul Ikhmal

Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery at Management and Science University (2018)
Medical Aesthetic Certificate (Part 1- 2022)

Anugerah & Pengiktirafan

Awards

SOALAN LAZIM

Apabila anda perasan bahawa anda mengalami keguguran rambut yang ketara, anda boleh menjadi calon untuk prosedur pemindahan rambut. Walau bagaimanapun, kita perlu mengambil kira perkara berikut: Umur, sejarah keluarga keguguran rambut, penilaian kawasan penderma, sifat dan tekstur rambut, dsb.

Dapatkan nasihat doktor pakar di Klinik Dr Inder.

Aliran baharu yang kebanyakan orang pilih FUE kerana :

 • Ia tidak memerlukan jahitan atau Incisions
 • Tiada ketakutan Linear
 • Masa Henti Minimum, dengan masa pemulihan yang singkat.
 • Kebanyakan mata boleh kembali ke aktiviti biasa sehari selepas prosedur mereka.
 • Pesakit boleh mempunyai rambut mereka pendek atau bercukur tanpa bimbang tentang parut yang ketara.
 • Selain daripada semua ini, kami di Pusat Pemindahan Rambut Malaysia, menawarkan hasil terbaik untuk FUE, pemindahan rambut.

Prosedur ini biasanya dilakukan di bawah anestesia tempatan. Ini akan membantu anda mengalami kesakitan yang minimum atau tidak semasa prosedur.

Umur adalah salah satu faktor penting untuk pemulihan rambut, berbincang dengan doktor pemulihan rambut anda adalah sangat penting untuk pesakit yang lebih muda kerana keguguran rambut yang progresif. Tiada had bagi seorang lelaki tua untuk memilih pemindahan rambut.

ya. Kebiasaannya, trendnya ramai wanita masa kini datang untuk pemindahan rambut juga ada di antara mereka yang datang untuk menurunkan garis rambut. Dan, menjadi seorang wanita bukanlah sekatan untuk memilih pemindahan rambut.

Rambut anda selepas pemindahan akan tumbuh selepas tiga bulan. Selepas pemindahan, ia mungkin mengambil banyak masa untuk menumbuhkan rambut sepenuhnya.

BOOK YOUR FREE CONSULTATION

Wakil perkhidmatan pelanggan kami akan menghubungi anda sebentar lagi!

Contact details For general enquiries: +60123578939

Office Hour
MONDAY – FRIDAY:
9.00 AM – 6.00 PM

SATURDAY :
9.00 AM – 2.00 PM

SUNDAY : CLOSED
PUBLIC HOLIDAY: CLOSED

Visit Our Place: P-G-22, Centrestage, Jalan 13/1 Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya Selangor Malaysia

Klinik Dr.Inder© 2024. All rights reserved.