TANAM RAMBUT FUE

FUE Hair Transplant atau Follicular Unit Extraction, melibatkan penyingkiran folikel rambut yang sihat terus dari kawasan penderma pada kulit kepala yang juga dipanggil kawasan kekal dan cantuman pada kawasan botak atau penipisan.

Kebotakan pola lelaki adalah sesuatu yang kami rawat di klinik kami dengan kerap. Terdapat banyak jenis kebotakan corak lelaki, dari peringkat 1 hingga peringkat 7 mengikut klasifikasi Norwood. Kami menyediakan rawatan untuk semua peringkat, dan kami boleh melakukan pemindahan FUE yang dicukur sepenuhnya atau dicukur sebahagian.

Biar kami hubungi anda

TANAM RAMBUT FUE

FUE Hair Transplant atau Follicular Unit Extraction, melibatkan penyingkiran folikel rambut yang sihat terus dari kawasan penderma pada kulit kepala yang juga dipanggil kawasan kekal dan cantuman pada kawasan botak atau penipisan.

Kebotakan pola lelaki adalah sesuatu yang kami rawat di klinik kami dengan kerap. Terdapat banyak jenis kebotakan corak lelaki, dari peringkat 1 hingga peringkat 7 mengikut klasifikasi Norwood. Kami menyediakan rawatan untuk semua peringkat, dan kami boleh melakukan pemindahan FUE yang dicukur sepenuhnya atau dicukur sebahagian.

head balding man before after hair transplant surgery man losing his hair has become copy 2 1.png

Perkhidmatan kami tersedia untuk semua peringkat umur, kaum dan jenis rambut. Setiap orang mempunyai jenis rambut yang berbeza dengan kaliber yang berbeza, kami mempunyai alat dengan saiz yang berbeza untuk membuat pukulan semasa prosedur pemindahan. Kami juga menyediakan rawatan selepas penjagaan yang termasuk dalam perkhidmatan dan kami akan membuat susulan dan membimbing anda melalui perjalanan selepas penjagaan.

BAGAIMANA CARANYA?

Rawatan itu dijalankan di bawah anestesia tempatan, menghapuskan risiko dan masa berhenti yang berkaitan dengan prosedur pemindahan rambut yang lain.

Dan kerana rawatan adalah invasif minimum, pasukan kami memastikan penderma kelihatan utuh selepas prosedur pemindahan rambut dan anda boleh memastikan rambut anda benar-benar pendek jika anda lebih suka tanpa sebarang parut linear yang jelas.

Dalam kebanyakan kes, pesakit boleh kembali bekerja pada hari berikutnya dengan keputusan mereka.

Kaedah ini menggunakan peranti penebuk khusus, dengan diameter dari 0.6mm – 1.0 mm, untuk mengekstrak unit folikel lengkap dengan kelenjar yang diperlukan.

Ini memisahkan tisu sekeliling daripada unit, bermakna trauma minimum dan hasil yang lebih baik.

Rawatan dilakukan di bawah loupe berkuasa tinggi menggunakan instrumen yang direka khas, membolehkan doktor Pemindahan Rambut bekerja dengan ketepatan tertinggi untuk hasil yang kelihatan semula jadi, hampir tidak dapat dikesan.

PROSEDUR

Keseluruhan proses mempunyai minimum atau tiada kesakitan, dan masa pemulihan agak cepat.

PROSES PENUAIAN

Rambut penderma dituai dengan teliti, memberi perhatian yang teliti untuk melindungi bekalan darah dan saraf sambil memaksimumkan hasil tuaian. Penutupan tapak penderma dengan teliti meminimumkan ketidakselesaan dan meningkatkan penyembuhan.

PENCIPTAAN TAPAK PENERIMA

Tapak penerima dipilih dengan sudut yang sempurna, arah, corak dan kesesuaian cantuman ke tapak untuk mencipta hasil yang paling semula jadi.

PENEMPATAN CANTUM RAMBUT

Pasukan kami yang berpengalaman pakar meletakkan semua cantuman rambut supaya ia tidak terlalu dalam atau terlalu tinggi dan untuk mengelakkan trauma semasa penempatan.

KELEBIHAN FUE HAIR TRANSPLANTATION

 • Dengan kaedah FUE, pesakit mendapat rambut yang intensif & kelihatan semula jadi.
 • Ia adalah penyelesaian untuk keguguran rambut yang baru dan lanjut.
 • Teknik ini selesa untuk pesakit kerana mereka berasa kurang sakit dan selepas pembedahan, mereka tidak mempunyai parut linear dan tiada jahitan.
 • Selepas, FUE, pesakit mendapat pemulihan yang cepat; pesakit boleh kembali ke kehidupan normal mereka dan melakukan perjalanan keesokan harinya.
 • Di tapak penerima – garis rambut yang cukup baik yang sesuai dengan wajah anda dengan ketumpatan rambut terbaik yang boleh anda miliki secara keseluruhan dan di bahagian tengah hadapan yang paling penting. Arah semula jadi dan angulasi rambut.

PEMULIHAN

Anda boleh meninggalkan klinik sejurus selepas rawatan. Penyembuhan mengambil masa kira-kira 3-4 hari, selepas itu sebarang kemerahan atau sedikit bengkak di kawasan rawatan akan berkurangan.

Selepas pemindahan yang berjaya, rambut yang dipindahkan mungkin gugur selepas 3 minggu, tetapi ini tidak seharusnya membimbangkan anda kerana ia tumbuh semula dengan lebih baik daripada sebelumnya, selepas 3 hingga 6 bulan. Pesakit boleh kembali ke kehidupan rutinnya dalam masa satu minggu rawatan.

HASIL KEHIDUPAN SEBENAR

before 2 after 2
before after
before 1 after 1
after 3 before 3

Tentang Kita

Global health Asia pacific Aesthetic Clinic of the year 2020 - 2023

Klinik Dr Inder is Malaysia leading an Aesthetic Clinic located In Petaling Jaya, Selangor. Kami menawarkan kepada pelanggan kami rawatan estetik gred perubatan lanjutan terkini menggunakan Peralatan Kelulusan FDA Amerika Syarikat dalam persekitaran yang santai. Anda pasti mendapat rawatan estetik berkualiti tinggi. Kakitangan kami terlatih sepenuhnya untuk memastikan anda mendapat Kemungkinan Hasil terbaik .Kejayaan anda adalah kebanggaan kami.

Dr inder

Malaysian Medical Council (MMC) (No. 28002)

LCP holder, Diplomat American board of Hair Restoration surgery,

Diplomate Board of American Aesthetic Doctor.

 Diplomate  of ABHRS Bachelor of Medicine, 

Bachelor of Surgery (MBBS)

Datuk Dr Inder

Tentang Kita

BERTEMU PROFESIONAL KAMI

2 6.png

Dr Lina Ann

Bachelor of homeopathic medicine
Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS), 2018

Dr Lew

Dr Lew

Bachelor of Medicine; Bachelor of Surgery at International Medical University (2017)
Professional Diploma in Aesthetic Medicine at International Institute of Wellness & Aesthetic Medicine (Part 1 - 2022)

Dr Reenisha

Dr Reenisha

Medical degree from first Moscow medical university (2014)
Medical Aesthetic Certificate (2022)

Anugerah & Pengiktirafan

Awards

SOALAN LAZIM

Apabila anda perasan bahawa anda mengalami keguguran rambut yang ketara, anda boleh menjadi calon untuk prosedur pemindahan rambut. Walau bagaimanapun, kita perlu mengambil kira perkara berikut: Umur, sejarah keluarga keguguran rambut, penilaian kawasan penderma, sifat dan tekstur rambut, dsb.

Dapatkan nasihat doktor pakar di Klinik Dr Inder.

Aliran baharu yang kebanyakan orang pilih FUE kerana :

 • Ia tidak memerlukan jahitan atau Incisions
 • Tiada ketakutan Linear
 • Masa Henti Minimum, dengan masa pemulihan yang singkat.
 • Kebanyakan mata boleh kembali ke aktiviti biasa sehari selepas prosedur mereka.
 • Pesakit boleh mempunyai rambut mereka pendek atau bercukur tanpa bimbang tentang parut yang ketara.
 • Selain daripada semua ini, kami di Pusat Pemindahan Rambut Malaysia, menawarkan hasil terbaik untuk FUE, pemindahan rambut.

Prosedur ini biasanya dilakukan di bawah anestesia tempatan. Ini akan membantu anda mengalami kesakitan yang minimum atau tidak semasa prosedur.

Umur adalah salah satu faktor penting untuk pemulihan rambut, berbincang dengan doktor pemulihan rambut anda adalah sangat penting untuk pesakit yang lebih muda kerana keguguran rambut yang progresif. Tiada had bagi seorang lelaki tua untuk memilih pemindahan rambut.

ya. Kebiasaannya, trendnya ramai wanita masa kini datang untuk pemindahan rambut juga ada di antara mereka yang datang untuk menurunkan garis rambut. Dan, menjadi seorang wanita bukanlah sekatan untuk memilih pemindahan rambut.

Rambut anda selepas pemindahan akan tumbuh selepas tiga bulan. Selepas pemindahan, ia mungkin mengambil banyak masa untuk menumbuhkan rambut sepenuhnya.

BOOK YOUR FREE CONSULTATION

Wakil perkhidmatan pelanggan kami akan menghubungi anda sebentar lagi!

Contact details For general enquiries: +60123578939

Office Hour
MONDAY – FRIDAY:
9.00 AM – 6.00 PM

SATURDAY :
9.00 AM – 2.00 PM

SUNDAY : CLOSED
PUBLIC HOLIDAY: CLOSED

Visit Our Place: P-G-22, Centrestage, Jalan 13/1 Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya Selangor Malaysia

Klinik Dr.Inder© 2023. All rights reserved.